Hoteller på Dovrefjell

Fra uminnelige tider har ferdselen mellom Trøndelag og Østlandet gått over Dovrefjell. Nidaros sin betydning som kongssete var lenge det viktigste grunnlaget for reiser over fjellet. Etter kristningen av Norge begynte pilegrimene å søke mot Olav den helliges grav og Olavskilden. Denne ferdselen varte helt frem til reformasjonen i 1536. I mange hundre år foregikk all ferdsel over fjellet til fots eller på hesteryggen, og fjellstuene på Dovrefjell bød på mat og husly for alle slags farende folk. I dag er flere av disse fjellstuene omgjort til herskapelige hotell. Disse hotellene tilbyr et godt overnattingsalternativ til de som ønsker litt mer lukus enn hva man får på campingplasser, og som samtidig ønsker nærhet til fjellet og som har en rik historie i veggene. Høres det litt for fancy ut, vil du i tillegg kunne finne mer tradisjonelle hoteller, moteller og vandrehjem.

Kongsvoll Fjeldstue

Kongsvold Fjeldstue fikk offisiell status som fjellstue allerede i 1670. Kongsvold Fjeldstue ligger like inntil Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken har det eneste gjenlevende økosystem i Europa bestående av villrein, jerv og fjellrev. I tillegg finner du landets eneste moskusstamme på ca. 283 dyr i området. Konsvoll Fjeldstue tilbyr overnatting i eventyrlig omgivelser, både inne og ute. Her finner du 32 rom med dusj og wc, spisesal med plass til 74 gjester, trivelige salonger og peisestue, kurssal og møterom for 65 personer, hyggelig tun og en flott historisk atmosfære, og et spennende kjøkken som tilbyr mat inspirert av fjellheimen omkring. Kongsvoll Fjeldstue fremstår i dag som en virkelig moderne fjellstue, og kan skilte med å ha alle skjenkerettigheter og trådløst Internett.

Dovreskogen gjestegård

Dovreskogen Gjestegård ligger langs E6 i Gudbrandsdalen, og om du er på vei nordover, sørover eller vestover, er dette et sentralt stoppested om du ønsker en hyggelig overnatting, eller noe godt å spise. Dovreskogen Gjestegård ble bygd i 1995. I tillegg til motell består anlegget av kafeteria, bensinstasjon og storkiosk. Dovreskogen gjestegård tilbyr 23 hyggelige rom med TV, dusj og WC. Rommene er enkelt utstyrt, men du vil kunne finne alt du trenger. Kafeteriaen tilbyr tradisjonrik, norsk mat, og her kan du også benytte deg av gratis internett. I storkiosken vil du kunne finne alt du måtte trenge å ha med deg på tur, eller på reisen videre sørover eller nordover.

Dovre Motell

Hjertelig velkommen til naturskjønne Dovre øverst i Gudbrandsdalen, rett ved E6 og Lågen på veien mellom Oslo og Trondheim. Her har familien Haugerud holdt til siden 1960, først med bensinstasjon og kiosk, og siden med butikk, motell og kafé. Med andre ord: alt du måtte trenge, enten du trenger overnatting, eller bare en kort stopp før du kjører videre. Dersom du velger å overnatte, kan Dovre Motell tilby velutstyrte leiligheter med 4 sengeplasser hver til en relativt høflig pris. Hver leilighet har dusj og toalett, stue med dobbel sovesofa og kjøkken med 2 køyesenger. I tillegg til sofaen har stua to skinnstoler, bord og radio. TV med 16 kanaler får du uten tillegg i prisen. Kjøkkenet er fullt utstyrt med det du måtte trenge, som bord og stoler, kjøleskap med fryseboks, dobbel kokeplate, tallerkener, kopper og kar, samt annet utstyr samt oppvaskbenk. Dersom du er sulten, har kaféen et stort utvalg av middags- og småretter, lekre smørbrød, salater, samt takeaway mat som grillpølser og hamburgere. Du kan også nyte en god kopp kaffe samt nydelige kaker. Om morgenen får du en god start på dagen med et godt dekket frokostbord med diverse drikker, frokostblandinger, brødmat og pålegg, samt egg og bacon. Dovre Motell er døgnåpent med matservering 24 timer i døgnet, hele året. De har øl- og vinrettigheter, og de tilbyr selvsagt gratis trådløs internett.

Privacy Policy