Dovresprinten

Dovre Marsjklubb har arrangert Dovresprinten hver sommer siden 1986. Dovresprinten blir arrangert samme helgen som Dovregubbens vandring, som til sammen utgjør Dovrehelga. Dovrehelga blir hvert år lagt til den siste helgen i Juni, hvor Dovresprinten går på Fredag, mens Dovregubbens vandring går over to dager på Lørdag og Søndag. På Dovresprinten kan man velge mellom to løyper; 5 km og 10 km, og start- og målområde er på Dovre Samfunnshus. Man finner flere drikkestasjoner underveis, og alle som kommer i mål får en pins som premie.

Dovresprinten 2016

Start: Dovre Samfunnshus

Starttid: kl. 18.30

Løype: 5 km. og 10 km.

Premie: Pins

Startkontigent:

Barn: kr. 0

Voksen: kr. 40

IVV: kr. 20

Overnatting: Dovre Skole

Om Dovresprinten 2016

Dovresprinten 2016 ble gjennomført Fredag 26. Juni, og hele 300 turglade mennesker fra hele landet hadde meldt seg på. Dette var marsjens 30. års jubileum, og det ble behørlig markert både under marsjen og resten av helga. Startområdet var pyntet med klubbens farger, og det hadde blitt laget en helt spesiell pins til de som gikk marsjen. Dovre Marsjklubb, som stod for arrangementet, hadde fått besøk av Dovre Musikkforening, som denne dagen skapte god stemning med sin flotte musikk. En bedre start på helgen kunne man nok ikke ha fått, når ivrige turmarsjgåere ble sendt avgåre til toner av Griegs «Dovregubbens Hall».

Solen skinte og Dovrefjell viste seg fra sin aller beste side denne Fredagen. Dagens yngste deltaker var lille Malin på 3 år, som var med mamma Hege og pappa Trym Halstein. Trym Halstein har gått denne turmarsjen hvert år siden oppstarten, og var med sin mor på den aller første turmarsjen i 1986. Man finner mange gjengangere på turmarsjene på Dovre, og Dovresprinten er intet unntak. Av de rundt 300 som gikk turmarsjen dette året, hadde over 100 av de vært med siden starten. Det er ikke mange turmarsjer i Norge som kan skryte av et så høyt gjengangertall. Det er kanskje ikke så rart at antall gjengangere er så høyt heller når man tenker på den vakre naturen man går i. Begge løypene starter og ender på Dovre Samfunnshus, og tar med ivrige turgåere gjennom vill, norsk natur, bestående av høye fjell, dype daler, og ikke minst et svært rikt dyre- og fugleliv. Er man heldig, får man kanskje øye på Konge av Dovrefjell selv; moskusen. Den korte løypen går fra Dovre samfunnshus videre til Storbekken og Åmothytta. Derfra går man i en kort rundløype via Granes og vakre Dravtoppen, og ned til myrene rundt Storbekken igjen. Dersom man velger den lengre løypa, går man fra Åmothytta og lengre inn på Dovrefjell. Man går mot Gammelsetra og Vangshaugen, og når man kommer opp på Raumtoppen kan man på en godværsdag så vidt skimte Snøhetta i det fjerne. Derfra går veien tilbake via Dovretoppen, hvor det var satt opp drikkestasjon. Alle som har gått denne turen og har vært på Dovretoppen, vet hvor herlig det er å bare sittte og nyte utsikten utover det vakre landskapet og den ville naturen, spesielt på en godværsdag når sikten er god. Er det regntungt eller mye skyer, vil man virkelig innse hvor høyt oppe man egentlig er, da skyene ligger som et teppe på bakken.

Uansett hvilken løpe man velger, blir man virkelig grepet av den vakre naturen på Dovrefjell. De vel 300 menneskene som deltok på Dovremarsjen denne Fredagen, kom tilbake med brede smil rundt munnen. Etter målgang ble det utdelt pins, diplom til de minste, og siden de aller fleste skulle gå Dovregubbens vandring dagen etter, ble det ikke mye festligheter på kvelden. Men Dovre Marsjklubb hadde laget et stort bål hvor folk kunne samle seg rundt, grille pølser og dele turmarsjhistorier. Mon tro om noen hadde sett moskusen denne dagen?

Privacy Policy