Dovremarsjen

Dovre Marsjklubb arrangerer hvert år Dovremarsjen, som for mange turmarsjgåere er årets høydepunkt. Marsjen ble arrangert for første gang i 1973 og er en av de eldste i Norge. Folk fra hele Norge kommer til vakre Dovrefjell for å gå Dovremarsjen, som blir arrangert den første helgen i August hvert år. Sist år var det over 1000 påmeldte, og det var ny rekord for arrangør Dovre Marsjklubb. Dovremarsjen er en to-dagers marsj, og man kan velge mellom ulike løyper. Deltakere kan overnatte på Dovre Skole eller på et av de mange overnattingsstedene i området. Enkelte av løypene på Dovremarsjen kan man velge å sykle i stedet for å gå, og dette er en av de tingene som gjør Dovremarsjen spesielt populær.

Dovremarsjen 2016 program

Lørdag 3. August 2016

Sted: Dovre Samfunnshus

Start: kl. 10.00

Løyper 5 km, 10 km og 20 km.

Søndag 4. August 2016

Fjellmarsj

Sted: Dombås Turistkontor

Start: kl. 11.00

Løyper: 10 km, 25 km og 45 km

Om Dovremarsjen 2016

Deltakere

Dovremarsjen 2016 gikk over all forventing, og satte til og med ny rekord i antall deltakere. 1003 påmeldte knuste fjorårets rekord på 878, og satte en ekstra god ramme rundt arrangementet. Det som er så flott og unikt med turmarsj, er at det tiltrekker seg mennesker i alle aldre, i både god og dårlig form, og fra hele landet. Dette er virkelig aktiviteten for alle! Og Dovremarsjen var intet unntak. Yngstemann var bare 3 måneder gammel og satt godt og komfortabelt i vognen sin, mens eldstemann var evigunge Jørn på hele 98 år. Dette året kom det til og med deltakere fra det store utland som ville oppleve vakker, norsk natur sammen med lokalbefolkningen. Familien Reyes hadde tatt turen helt fra Madrid i Spania, mens Mathias og Gretchen Knauss kom fra Tyskland for å være med på årets Dovremarsj. Nordmenn var selvsagt i overveldende flertall, og hadde kommet fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

Om marsjen 2016

Dovremarsjen startet Lørdag 3. August. Denne dagen kunne man velge mellom løyper på 5, 10 og 20 km, og man kunne sykle de to lengste dersom man ønsket det. Turen startet på Dovre Samfunnshus og gikk i området rundt Dombås og Fokstu. Det var noe overskyet og vått i marka denne dagen, men det la ikke noe videre demper på stemingen. Etterhvert som folk hadde kommet i mål og hadde fått utdelt sin pins, var det lagt opp til sosiale aktiviteter i området rundt Dovre Skole. Dette var overnattingsstedet for mange og et naturlig samlingspunkt. Her ble det tent bål slik at folk kunne grille både pølser og marshmallows, eller hva de nå måtte ønsket. Etter at alle hadde spist, ble folk delt inn i lag og man skulle konkurrere i ulike oppgaver. Oppgavene var for eksempel å kaste piler på blink, bygge det høyeste steintårnet, enkle quiz-oppgaver, og mye mer. Dette året var det første noe slikt har blitt arrangert i forbindelse med Dovremarsjen, og man kan trygt kalle det en brakende suksess. Tidligere har det ikke blitt arrangert noen felles aktiviteter på kvelden, men etter tilbakemeldinger fra deltakerne, er nok dette noe som kommer til å bli arrangert igjen til neste år.

Søndag 4. August var det klart for andre dag av Dovremarsjen. Løypene denne dagen var en del lengre enn dagen før, og mange kaller denne dagen «hovedmarsjen», mens dagen før er «oppvarmingen». Skyene fra gårdagen hadde heldigvis lettet noe, og utover dagen tittet solen så vidt frem, til glede for både store og små. Hele arrangementet gikk på skinner, og de frivillige fra Røde Kors fikk svært lite å gjøre denne helgen. Dovremarsjen ble virkelig en suksess dette året også.

Privacy Policy