Dovregubbens Vandring

Dovregubbens vandring er en to-dagers turmarsj, som blir arrangert i forbindelse med Dovrehelga. Denne helgen, som blir lagt til siste helgen i Juni hvert år, består av Dovresprinten som blir arrangert på Fredag, og Dovregubbens Vandring som går på Lørdag og Søndag. Begge disse marsjene blir arrangert av Dovre Marsjklubb, og har blitt arrangert hvert år siden 1986. Den første Dovregubbens Vandring ble arrangert 28-29 Juni 1986, og ble, sammen med Dovresprinten, en umiddelbar suksess. Dovre Marsjklubb arrangerte fram til da kun en stor turmarsj: Dovremarsjen. Men på grunn av stor påmelding og begrenset kapasitet, måtte man sette et tak på antall påmeldte. Dette gjorde til at Dovre Marsjklubb bestemt seg for å arrangere flere større turmarsjer, og Dovresprinten og Dovregubbens Vandring har vært en stor suksess siden starten i 1986.

Dovregubbens Vandring 2016 Program

Lørdag 27. Juni Bygdemarsj

Løyper: 5 km og 11km

Startsted: Dovre Samfunnshus

Søndag 28. Juni:

20 km Fjellmarsj

Buss avgang: 09.00
Start Fokstua: 09.15 – 09:30

30 km Fjellmarsj

Buss avgang: 08.00
Start ved/E6 Furhaugli : 08.30

43 km Fjellmarsj

Buss avgang: 06.00
Start Hjerkinn: 06.30

Om Dovregubbens Vandring 2016

Lørdag

Dovregubbens Vandring 2016 ble gjennomført sist gang Lørdag 27. og Søndag 28. Juni 2016. Dette var den 30. gangen marsjen ble arrangert, og hele helgen ble det feiret behørlig. Rundt 300 mennesker fra hele landet startet helgen med Dovresprinten, mens over 800 deltok på Dovregubbens Vandring. Så stor var pågangen at Dovre Marsjklubb måtte sette opp flere ekstra busser, slik at alle påmeldte kom seg avgåre. Dovregubbens Vandring er en to-dagers marsj, og delt inn i en bygdemarsj og en fjellmarsj. Lørdag 27. var det klart for bygdemarsj, og deltakere kunne velge mellom to løyper på 5 km og 11 km. Startsted denne dagen var Dovre Samfunnshus, og flere av de som hadde gått Dovresprinten dagen før var allerede innlosjert på nærliggende Dovre Skole. Turmarsjere fra hele landet kom strømmende til denne Lørdagen, og det tok litt tid før alle var innlosjert og klare for turmarsj. Starten skulle egentlig gå kl. 13.00, men ble utsatt en time da en god del av de påmeldte ikke var klare til start. Man badet i solskinn denne dagen, så det var ingen som klagde på at de kunne sitte ute og nyte solen en time ekstra. Kl. 14.00 gikk starten, og løypene gikk rundt Dovre og Dombås, og nærliggende grender.

Søndag

Dagen etter, Søndag 28. Juni, var det klart for fjellmarsjen. Her kunne man velge mellom løper på 20 km, 30 km, og 43 km. For mange var nok denne dagen et av årets store høydepunkter, og med over 800 deltakere måtte arrangør Dovre Marsjklubb sette inn en rekke ekstra busser for å få alle opp til startområdene. Solen skinte også denne dagen, men det hadde nok regnet litt i fjellet i det siste, for i terrenget var det noe vått. Det satte dog ingen videre demper på dagen. Ute i løypene traff man stadig på fornøyde turmarsjgåere som tok en spisepause eller bare satt og nøt naturen. Startene gikk fra Hjerkinn, Furhaugli og Fokstua, og ble avsluttet ved Hardbakken. Man kunne avslutte i skitrekket på Dombås dersom man ikke ønsket å gå over Hardbakken. Derfra kunne man bli kjørt tilbake til Dovre Samfunnshus. Tilbake på samfunnshuset fikk alle deltakerene utdelt pins, og det ble spilt opp til dans. Dovre Marsjklubb hadde fått besøk av Dovre Musikkforening denne helgen, som laget god steming for slitne turgåere. Videre ble det laget et stort bål hvor folk kunne grille pølser og samle seg rundt for å dele turhistorier.

Privacy Policy