Camping på Dovrefjell

Dovrefjell er det perfekte stedet for deg som oppleve vakker og vill norsk natur, enten til fots eller med sykkel. Her kan du finne utallige muligheter, både som fjellvant eller nybegynner, opplevelsene venter på rekke og rad. Det fins en rekke ulike overnattingsmuligheter på Dovrefjell, fra hytter og hoteller, til de mer naturkjære mulighetene som camping. Her kan du lese mer om ulike campingsteder, og så er det bare å begynne å planlegge neste tur!

Furuhaugli Turisthytter

I 1930 kom de første turis­tene til Furu­haugli, og de aller første gjes­tene fikk leie en hytte for 1 krone per seng. På den tiden var det seter her oppe og det var beste­mor Olga som styrte. Behovet for utvidelse meldte seg nesten umiddelbart, og fram til i dag har Furuhagli utviklet seg betraktelig. For over­nat­ting på Dovre­fjell kan de nå tilby et bredt spek­ter av mulig­he­ter. Furu­haugli har 29 hyt­ter av ulike typer og stør­rel­ser, for selv­hus­hold­ning eller med pen­sjon for de som øns­ker det. De har også cam­ping­plass for vogn, bobil eller telt, med sani­tære mulig­he­ter. I tillegg kan de skilte med en restaurant, bar og peisstue.

Dovreskogen Camping

Dovreskogen Camping ligger idyllisk til ved foten av Rondane nasjonalpark. Dovreskogen er et perfekt utgangspunktet for deg som vil oppleve norsk natur til fots eller med bil. Det er kort avstand til Dovrefjell og Jotunheimen med sine nasjonalparker og naturreservat, og de befinner seg bare 130 km fra vestlandskysten. Dovreskogen camping har 6 sjarmerende hytter med bad og kjøkken, hver med sitt særpreg. De har også hytter med enklere standard, og de har en egen kjøkkenhytte. Ved elva er det en trivelig bål- og grillplass og en tømmerkoie som gjester kan benytte. Campingplassen har strandlinje mot en av Norges beste fiskeelver. De kan i tillegg skryte av å ha plass for bobil, campingvogn og telt, dusj/toalett anlegg, lekeplass og grillplass, gårdsmiljø med høner og hester, hjemmebakt brød på bestilling, samt utsalg av kunsthåndverk.

Hageseter Turisthytte

Hageseter Turisthytte ligger ved E6 på Dovrefjell, 30 km nord for Dombås, 50 km syd for Oppdal. Dette kan virkelig sies å være nasjonalparkriket, med Dovrefjell, Rondane og Sunndalsfjella nasjonalparker nesten rett utenfor døren. Her finner du utallige turmuligheter, med Pilegrimsleden i Gamle kongeveg, Fokstumyra med rikt biologisk mangfold og Kongsvoll biologiske hage som noen av hovedattraksjonenen. I tillegg er det gode jakt- og fiskemuligheter, samt mulighet for moskus- og elgsafari. Hageseter Turisthytte kan tilby 12 moderne hytter med stue/kjøkken og 1 eller 2 soverom, alle med dusj/toalett, og TV tilknyttet kabel-tv anlegg. De har ett moderne rom/hc-rom med hotellstandard beliggende i nytt sanitæranlegg, i tillegg til rom med 2-3 senger, varmt og kaldt vann, dusj og wc på gangen. Caravanplassen har 76 oppstillingsplasser med strømuttak og kabel-tv, samt tømmeanlegg for bobil.

Smegarden Camping

Smegarden Camping ble etablert i 1970. Campingplassen ligger ved E6 i Drivdalen, 8 km sør for Oppdal sentrum og 25 km nord for Dovrefjell nasjonalpark. Smegarden Camping er omgitt av vakker natur med høye fjell og trivelige seterdaler, og ligger like ved elva Vinstra, en sideelv til Driva. Når du overnatter på campingplassen kan du fiske i elva og grille ved den romslige “gapahuken” ved elvekanten. De selger også fiskekort til elva Driva like ved campingplassen. På Smegarden Camping kan du finne 15 campinghytter med 2, 4 og 6 senger, og størrelsen varierer fra 7 til 50m2. Hyttene er utstyrt med kokeplate, kjøleskap, kabel-tv og dyner/puter. Her er det verdt å gjøre oppmerksom på at hund er tillatt, så du kan gjerne ta med din beste turkamerat hit. Smegarden Camping tilbyr i tillegg plass for campingvogn, bobil og telt. De har også ledige sesong- og helårsplasser for campingvogner.

Privacy Policy